Обвинението иска ядрено магнитен резонанс за Стайко Стайков

Наблюдаващият прокурор по делото на Стайко Стайков, Ангел Кънев заяви, че има събрани достатъчни доказателства срещу обвиняемият

Обвинението иска ядрено магнитен резонанс за Стайко Стайков | StandartNews.com

Наблюдаващият прокурор по делото на Стайко Стайков,  Ангел Кънев заяви, че има събрани достатъчни доказателства срещу обвиняемият. Той допълни, че ще бъде поискано от съда да назначи петорна съдебно-медицинска експертиза и ядрено магнитен резонанс на обвиняемия, за да се прецени дали може да пребивава в условията на арест. Той допълни, че до момента не са били предоставени документи за здравословното му състояние, но се твърдяло, че има сериозно заболяване.

Специализираният наказателен съд реши да разгледа мярката за неотклонение на Стайко Стайков при закрити врата. Причината е постъпила молба на адвокатите на обвиняемия, заради това, че ще бъдат изнесени данни за здравословното му състояние.

Синът на бизнесмена Миню Стайков е обвинен за участие в престъпна група заедно с баща си, занимаваща се с пране на пари, данъчни престъпления и разпространение на нелегални цигари. На Стайко Стайков е повдигнато и ново обвинение за данъчни престъпления за близо половин милион лева.

Прокуратурата иска от съда да остави Стайков за постоянно в ареста. Той не се намираше в залата, когато започна заседанието, в присъствието на медиите. Адвокатите поискаха от съда време да се запознаят с новите материали по делото.

Стайко Стайков преди дни беше приет в болница "Пирогов" с наранявания, по-късно беше преместен в МВР болница и задържан за 72 часа. От септември досега той се издирваше в цялата страна и чрез Интерпол. За него беше издадена и Европейска заповед за арест. Пред полицаите Стайков заявил, че е бил отвлечен. Тази версия все още се разследва от органите на реда.

Прокурор Кънев отказа да коментира дали срещу него и следователя по делото е имало отправени заплахи за живота. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай