Обраха банка през дупка в стената (ОБЗОР)

Обраха банка през дупка в стената (ОБЗОР) | StandartNews.com

Маскираните апаши задигнаха 170 000 лв., офейкаха с черен "Мерцедес"

Близо 170 000 лева успяха да приберат двама маскирани крадци от банков клон в бургаския комплекс "Изгрев". За размера на сумата потвърди пиарът на финансовата институция Ивайло Александров пред ПИК. Той увери, че при нападението няма пострадали хора.

Банковият офис се намира в сградата на хранителния магазин "Пикадили", който сега е затворен за ремонт. Наглите обирджии са го атакували в нощта срещу събота. Те успели да заглушат СОТ-а и така проникнали вътре незабелязано. Пробили са дупка в стената на задната част на магазина, която е изградена от гипсокартон. Не е ясно как са влезли в самата банка. Една от версиите е, че са използвали шперц, за да отключат задната врата. Другата е, че са били маскирани като строителни работници. В момента от веригата "Пикадили" изнасят оборудването и всеки ден бригади товарели бусове и камиони. Разследващи допускат, че крадците може да са се маскирали на работническа бригада и да са пренощували скрити в магазина. След това да са пробили стената, за да излязат. За обира се разбрало едва когато в 9 ч на работа пристигнали служителките на банката. По предварителна информация кражбата е извършена малко след полунощ. Полицията преглежда всички записи от охранителните камери. Според непотвърдена информация те са заснели двама маскирани мъже, които са избягали с черен "Мерцедес", който ги е чакал на паркинга пред входа. За това се разследва дали има трети съучастник, който е бил шофьор.

"Нищо не мога да кажа към този момент, защото тече разследване. Нека да оставим полицията да си свърши работата", коментира бившият областен управител на Бургас Константин Гребенаров, който сега е регионален шеф по сигурността на банката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай