Четвъртък,

Обиски в Студентски град. Удариха група за пране на пари

От: СТАНДАРТ -
Обиски в Студентски град. Удариха група за пране на пари
A
A
A

Група за пране на пари, компютърни престъпления и измами удари прокуратурата. Тя извърши обиски в Студентски град по разследване, водено в Израел.

На 30 юли са извършени процесуално-следствени действия в София в изпълнение на Молба за правна помощ, издадена от Службата на държавния прокурор - Йерусалим в Държавата Израел, съобщи държавното обвинение.

Разследването се води срещу организирана престъпна група за инвестиционни измами, компютърни престъпления и изпиране на пари. Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че участници в престъпното сдружение привличали хора от различни континенти да инвестират в просперираща онлайн инвестиционна платформа, парите обаче били превеждани от тях по сметки на финансови мулета на групата, се казва още в официалното съобщение.

В хода на действията по разследването са извършени претърсвания и изземвания в Студентски град. Иззети са документи, компютри, флаш памети, телефони и други веществени доказателства, относими към престъпната дейност на групата.

Разпитани са 7 души, двама от които чужди граждани, постоянно пребиваващи на територията на  България. Не се съобщава обаче за задържани.

На 27 юли, в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Главна прокуратура в град Бамберг и Централната служба за компютърни престъпления на Бавария, Специализираната прокуратура извърши действия по разследване на организирана престъпна група със същия предмет на престъпна дейност, припомниха от държавното обвинение.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички