Обирът в Кауфланд: Имало натиск върху служител

Престъпниците влезли с взлом, откраднали са много пари

Обирът в Кауфланд: Имало натиск върху служител | StandartNews.com

Извършителите на обира в Кауфланд са откраднали голяма сума пари. Това съобщиха от разследването на извънреден брифинг. Престъплението не е извършено в салона, където са клиентите, а в друго помещение. Престъпниците са влезли с взлом, като са преодолели няколко прегради. Те не са извършили физическо насилие, но е имало психически натиск върху служител.

На въпрос дали открадната сума е 30 000 лева, от прокуратурата не уточниха, но съобщиха, че в магазина се прави инвентаризация.

На този етап от разследването не можем да изнесем повече информация, казаха разследващите.

Припомняме, че четирима маскирани и въоръжени мъже ограбиха снощи магазин Кауфланд в Сандански. Обирът е станал малко след 21 часа, съобщи Struma.com. Задигнат е целият дневен оборот. Крадците са проникнали в сервизно помещение зад магазина, под носа на охраната.

По първоначални данни не са успели да извадят оръжията си, не са открили и  други пари, съхранявани в помещението. Открадната сума се уточнява .  Полицията е на крак. По време на обира магазинът все още е работил и е имало клиенти вътре. Полицаите поставиха заграждения на едното пътно платно в Кресненското дефиле в посока София. Районът около Сандански бе блокиран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай