Нова заплаха срещу Цветанов

60-годишен твърди, че в дома му има бомба

Нова заплаха срещу Цветанов | StandartNews.com

Ловеч. Фалшив сигнал за бомба в едно от жилищата на вътрешния министър Цветан Цветанов стана причина за задържането на 60-годишен мъж. Жителят на ловешкото село Слатина беше заловен от полицията в сряда в 11.25 часа.  

Малко преди това, на тел. 112 е получен сигнал от неизвестен мъжки глас, че има информация за подготвен атентат срещу жилище на министър Цветан Цветанов, разказаха от МВР-Ловеч. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено кой е авторът на заплахата.

При разпит на мъжа, полицаите разбрали, че той искал само да привлече вниманието върху себе, за да бъдат решени личните му проблеми. Направен му е протокол за предупреждение. От полицията в Ловеч не уточняват обаче срещу кое от жилищата, собственост на министър Цветан Цветанов, е била насочена заплахата.

Това не е първата заплаха, отправена към вицепремиера. На 19 септември психично болен мъж размаха газов пистолет и бутна кофа за боклук пред кортежа на вътрешния министър в столицата.

Премиерът и семейството му също са обект на подобни атаки. В края на октомври бившият селски кмет от Кюстендилско Явор Кашукеев беще задържан за заплаха с атентат срещу сестрата на Борисов - Красимира Иванова. 62-годишният мъж позвънил на тел. 112 от личния си GSM и на ченгетата бяха нужни два часа, за да го открият.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай