Нощни хайки за кортежи

Нощни хайки за кортежи | StandartNews.com

Младежи потрошиха двама мъже във Варна след удар между коли

Масови хайки на кортежи и автомобили, които се движат опасно по пътя, стартира в събота около 1 ч. през нощта в цялата страна. Основните полицейски проверки са направени във Варна, Бургас Пловдив и София. Единствено в Пловдив са установени два кортежа на охранявани лица, които са били законни. Не са били открити други случаи на хора, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили. Повод за проверките е бруталният побой, който няколко частни гардове нанесоха на мъж и жена на столичното Околовръстно шосе. Късно в петък трима от биячите бяха оставени за постоянно в ареста от районния съд в София. В Пловдив са арестувани двама души за притежание на наркотици при снощната спецакция на полицията. Инспектирани са общо 15 заведения, 125 автомобила и 916 лица. Засечени са петима непълнолетни без придружители. Във Варна са задържани 7 души за криминални престъпления. Проверени са 24 обекта и 74 лица. Установени са двама непълнолетни в дискотеки.

В София са проверени 45 заведения и 321 души, от които 23-ма са с различни криминални регистрации. Установен е обявен за общодържавно издирване. В дискотека в Студентски град са открити двама непълнолетни.

Агресията на пътя продължи и днес. След лек удар между две коли във Варна двама младежи на 19 и 20 години пребиха с метален прът мъже на 44 и 50 години. Един от пострадалите е със счупен нос и уста, а другият е получил удар в окото, разказаха очевидци пред Петел бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай