Нелегално такси навъртя 100 бона от глоби

Нелегално такси навъртя 100 бона от глоби | StandartNews.com

Перник. Нелегално такси има 100 хиляди лева от глоби заради незаконни курсове до Рила планина.

Собственик на джипа е Кирил Здравков от Сапарева баня. Той има 53 неплатени акта за превоз на туристи в национален парк „Рила“. Само първият е под максимума, всеки следващ е по 5 000 лева. Той обаче отказва да подпише наказателните постановления.

Това не го освобождава от плащане, отсякоха служителите в националния парк. Те нямат правомощия да му спрат колата. Не могат и да му я отнемат, защото не се води на негово име. Таксиджията не е декларирал никакво имущество, което да му бъде конфискувано.

Докато институциите се чудят какво да го правят, Кирил чевръсто върти волана на джипа до Седемте Рилски езера и скубе туристите по 15 лева на калпак. В същото време се жалва, че няма работа в Сапарева баня и затова е принуден да кара по цял ден в планината.

Кирил е част от много черни таксита в Сапарева Баня, които ходят незаконно до езерата. Поне 20 джипа чакат клиенти на паркинга в курортния град или форсират към хижата на повикване.Нито един от шофьорите няма разрашително за таксиметрова дейност.

Джиповете в националния парк са абсолютно забранени. Един от превозвачите има натрупани актове за 50 бона, друг го следва с борч от наказания на стойност 30 000 лева. КАТ няма право да спира колите по планината. Заради своеволията на копърките хижарите поискаха от еко-министъра Нона Караджова да се узакони конфискацията на джипове, които бъдат заловени на територията на парка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай