Не е истина! Как откраднаха скъпа кола в София

Какво са ползвали крадците

Не е истина! Как откраднаха скъпа кола в София | StandartNews.com

Неизвестни откраднаха скъп автомобил от двор на къща в софийското село Герман, докато собствениците спят. Случаят е от нощта срещу 16-и март.

На записи от охранителни камери се вижда как петима мъже необезпокоявано се разхождат в двора на къщата около 20 минути. След това изкарват колата и дори затварят металната врата.

Интересното е, че собственичката на автомобила е ползвала защитен калъф за ключ, чрез който не би трябвало да може да се прихване сигнала. Сигнал до 112 е подаден два часа след кражбата. Собствениците са сигурни, че колата първоначално е държана в гараж в Горубляне.

„Имаме камери на къщата и на улицата. На записите се вижда как крадците излизат от автомобила и влизат спокойно в къщата, в която живеем общо четири семейства. Вижда се как те се разхождат по етажите и в двора”. Това разказа пред Нова телевизия собственичката на откраднатия автомобил Мария Попова.

По думите ѝ крадците носели специално устройство „телескоп”, с което са прихванали сигнала от ключа на автомобила. „Направи ми впечатление, че единият от мъжете накуцва, което е отличителен белег”., пише Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай