Най-одумваният мерцедес в Пиринско изгоря

Пореден индицент около зам. областната управителка на Благоевград Антоанета Янчева

Най-одумваният мерцедес в Пиринско изгоря | StandartNews.com

 

Лeк aвтoмoбил "Мeрцeдec ", coбcтвeнocт нa зaм.-oблacтния упрaвитeл нa Благоевград Aнтoaнeтa Янчeвa е изгорял предишната нощ, съoбщи strumа.соm. Aвтoмoбилът e бил пaркирaн прeд дoмa нa Янчeвa в Пeтрич. Изгoрялa e цялaтa прeдницa. Oгнeбoрци и пoлиция все още уcтaнoвявaт причинитe зa cлучилoтo ce като се рaзcлeдвa и вeрcия зa умишлeнo oпoжaрявaнe.

Изгорялата лимузината е пореден черен облак, надвиснал над главата на видната гербаджийка откак напусна кабинета си като юрист на община Петрич и стана заместник-областен управител в Пиринско с пълната подкрепа на местния депутат от ГЕРБ Георги Динев. Съпругът й е един от най-известните адвокати в града.

Покупката на мерцедеса като личен автомобил бе декларирана от Янчева, но още тогава стана повод за атака от ВМРО как го е купила. Оказа се, че цената му е 45 000 лева, а в замяна тя е продала предишния си мерцедес и БМВ. Малко след покупката, общинският съветник на воеводите Стоян Божилов публикува скандална снимка на паркираната кола върху тротоара през фризьорски салон в Петрич, където новата областна шефка правила прическата си и предизвика ожесточени дебати в социалните мрежи по отношение на законите и морала на управляващите.

„Снимката е направена в неделя, защото всеки уикенд аз си ходя у дома. Действително колата ми беше паркирана на тротоара пред фризьорския салон, но държа да отбележа, че този тротоар е на частен терен и го е правила самата фризьорка, моя приятелка. Освен това в община Петрич колите до 3,5 тона имат право да паркират на тротоар, стига да не пречат на минувачите, и когато, естествено, не е „синя зона” и няма знак „Забранено паркирането”. Виждате, че тротоарът е достатъчно широк и няма как да съм попречила на който и да е минувач”, коментира тогава Янчева.

В началото на есента около зам.областната управителка гръмна нов скандал, свързан с голи снимки, публикувани на профила й. Янчева заяви, че е станала

жертва на новите технологии, тъй като хакери са пробили профила й във Фейсбук.  Злонамерената кибератака няма да остане без последствия, заяви тя и се закани да сезира полиция и прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай