Вторник,

Наши и американски ченгета разбиха голяма мрежа за наркотици

От: Редактори -
1317
Наши и американски ченгета разбиха голяма мрежа за наркотици
A
A
A

Над 120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40 кг кхат (вид растителен наркотик) откриха митнически служители в близо 200 пощенски пратки.

Задържанията са осъществени в периода от 7 до 17 юни в рамките на специализирана операция срещу трафика на наркотици чрез Darknet и пратки Web Thunder, проведена от митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в Териториална дирекция Митница София, съвместно с офиса на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) и под ръководството на Софийска градска прокуратура.

В рамките на операцията митническите служители са извършили множество оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които са засекли и са предотвратили изпращането към различни дестинации в чужбина на 198 пратки.

Установено е, че съдържанието на пратките - малки количества таблетки или наркотични вещества, е договаряно чрез Darknet платформи, пратките са подготвяни в депа и са разпращани чрез обикновена услуга от България към получателите им  - крайни клиенти в САЩ, Европа и Австралия.

Преустановена е дейността на едно депо за подготовка на пратки и на три различни мрежи за трафик на психотропни вещества чрез пощенски пратки към САЩ, Западна Европа и Австралия. По случаите вече са образувани четири досъдебни производства, като следствените действия продължават. Извършени са множество претърсвания и изземвания в жилища, офиси и складови помещения на територията на София и област Ловеч.

Задържани са над 120 000 бр. таблетки от вида на Трамадол, Оксикодон, Фентанил, Диазепам и др., съдържащи различни психотропни веществата, както и 40 кг. кхат, като част от наркотичните вещества са прихванати в колети, а други са открити в депата, подготвени за експедиция.

Като обвиняем  е привлечено едно лице за опит за квалифицирана контрабанда на наркотични вещества – престъпление по чл.242, ал.2, пр.2 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 от НС.

Работата по случаите продължава.   


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com