Наркодилър скача с пищов на бопаджии

Спецченгета разбиха банда за производство и разпространение на дрога

Наркодилър скача с пищов на бопаджии | StandartNews.com

София. Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) разби банда за производство и разпространение на наркотици, съобщи МВР. По време на арестите един от членовете на шайката оказал яростна съпротива и дори опитал да насочи пистолет срещу спецченгетата. При операцията, проведена в столицата са задържани четирима, иззети са веществени доказателства.

Около 13.30 часа вчера на КПП „Църна маца” на изхода София е задържан криминално проявен за престъпления против авторското право 34-годишен пловдивчанин. При проверката на автомобила му на шофьорската седалка е открита хартиена сгъвка с прахообразно вещество, за което има основание да се счита, че е синтетичен наркотик.Около час по-късно е задържан и 44-годишен столичанин, без криминални прояви, в чийто дом също било открито подобно прахообразно вещество.

При извършена проверка  в дома на трето лице - мъж на 40 години от София, той оказал яростна съпротива на полицеиските служители и се опитал да вземе пистолет, оставен в близост до него. Това наложило използването на помощни средства. Същият е с богато криминално досие. В жилището е задържан и 44-годишен, който също е криминално проявен, осъждан за шофиране след употреба на алкохол и за повреждане на чуждо имущество.

При претърсването на жилището са намерени и иззети  прахообразни вещества, за които има основание да се счита, че са синтетични наркотици. Антимафиотите иззели и химикали, които се използват за производството на наркотични вещества, газов котлон, компютърни конфигурации, около 50 броя СИМ-карти и 6 телефона.

Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Софийска градска прокуратура. Работата по разследването продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай