Наръганият ученик още е с опасност за живота

Наръганият ученик още е с опасност за живота | StandartNews.com

Ловеч. 16-годишният Васил Христов от Ловеч, който вчера беше намушкан при свада между съучениците му, все още е с опасност за живота. Това съобщиха от болницата в Плевен, където беше момчето настанено спешно.
Младежът е бил наръган зверски, ножът е бил забит да дръжката си между 11-я и 12-я прешлен отзад в хълбока, казаха хирурзите. В момента Васил е стабилизиран, но все още има опасност за живота му.
Добрата новина е, че левият крак на момчето има сетивност, можеше да остане парализиран, съобщи д-р Венцислав Грозев от неврохирургията.
Васил беше намушкан между втория и третия час от съченика си Иван Тодоров.Пострадалото момче се опитало да предотврати спречкване между него и друг ученик Калоян.
Иван е син на учителка от друго училище. Той излязал специално да си купи ножа от съседния магазин за евтини стоки. Побойникът забил с все сила острието на път за спортната площадка пред погледа на класната им.
"Не мисля за възмездие, да решава пръвосъдието. Бог да го съди”, сподели бащата на пострадалато момче - Георги Петранчев, по адрес на Иван. Мъжът е пожарникар, имат още един син – Дамян, на 10 години. Живеят в ловешкия квартал „Гозница”.
Има голяма вероятност срещу Иван Тодоров да бъде повдигнато обвинение за непредумишлено убийство. Засега десетокласникът е задържан за 72 часа. Ще бъде поискан постоянен арест, каза окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.




Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай