Вторник,

Напрежение. Какво готвели на шефа на "Булгаргаз"

От: Редактор -
2905
Напрежение. Какво готвели на шефа на "Булгаргаз"
A
A
A

Висши полицейски шефове наредили ареста на бившия шеф на "Булгаргаз" Николай Павлов, пише 24 часа. Разпоредено било, освен задържането му за 24 часа, срещу уволнения газов началник да бъде образувано и дело.

От прокуратурата коментираха, че е нарушена наредба от Закона за Министерство на вътрешните работи, съгласно която ръководителите “нямат право ” да се намесват в следствието.

Бившият началник на “Булгаргаз ” Николай Павлов беше разпитван като свидетел в Софийската градска прокуратура в понеделник. Четири часа и половина той обясняваше по какъв начин се подписват покупко-продажби на газовия пазар. Разпитът му беше по досъдебно производство, което визира две закононарушения по работа. Едното - обвързвано с хора от КЕВР, а второто - от “Булгаргаз ”.

В хода на досъдебното производство прокурорите се натъкнали на двете резолюции.Едната е от 27 януари и на нея написа да се задържи Павлов до 24 часа. Втората е от 28 януари.

Там е маркирано да се стартира досъдебно произвеждане.И от двете резолюции, които бяха оповестени на страницата на прокуратурата, не се разбира кой ги е подписал.

На 10 февруари прокурорите отделили материали от делото за “Булгаргаз ” поради данни за осъществено закононарушение по сружба от висшестоящи служители на полицията.

“Положените резолюции са върху докладни записки на оперативни служащи. Към датата на поставянето им няма образувано досъдебно произвеждане, а проверка ”, отговарят от МВР

Според МВР опитът на прокуратурата да постави под съмнение законните дейности на министерството цели да измести фокуса от разкриването на закононарушения и има за цел сплашване на органите на реда.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички