Събота,

Напрежение. Какво готвели на шефа на "Булгаргаз"

От: Редактор -
3025
Напрежение. Какво готвели на шефа на "Булгаргаз"
A
A
A

Висши полицейски шефове наредили ареста на бившия шеф на "Булгаргаз" Николай Павлов, пише 24 часа. Разпоредено било, освен задържането му за 24 часа, срещу уволнения газов началник да бъде образувано и дело.

От прокуратурата коментираха, че е нарушена наредба от Закона за Министерство на вътрешните работи, съгласно която ръководителите “нямат право ” да се намесват в следствието.

Бившият началник на “Булгаргаз ” Николай Павлов беше разпитван като свидетел в Софийската градска прокуратура в понеделник. Четири часа и половина той обясняваше по какъв начин се подписват покупко-продажби на газовия пазар. Разпитът му беше по досъдебно производство, което визира две закононарушения по работа. Едното - обвързвано с хора от КЕВР, а второто - от “Булгаргаз ”.

В хода на досъдебното производство прокурорите се натъкнали на двете резолюции.Едната е от 27 януари и на нея написа да се задържи Павлов до 24 часа. Втората е от 28 януари.

Там е маркирано да се стартира досъдебно произвеждане.И от двете резолюции, които бяха оповестени на страницата на прокуратурата, не се разбира кой ги е подписал.

На 10 февруари прокурорите отделили материали от делото за “Булгаргаз ” поради данни за осъществено закононарушение по сружба от висшестоящи служители на полицията.

“Положените резолюции са върху докладни записки на оперативни служащи. Към датата на поставянето им няма образувано досъдебно произвеждане, а проверка ”, отговарят от МВР

Според МВР опитът на прокуратурата да постави под съмнение законните дейности на министерството цели да измести фокуса от разкриването на закононарушения и има за цел сплашване на органите на реда.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com