Намериха труп до резиденция Перла

Намериха труп до резиденция Перла | StandartNews.com

Туристи откриха разкъсан човешки труп близо до Приморско. Разследващите се опитват да разкрият самоличността на мъртвия, но до момента няма никакви резултати. От обезобразеното тяло са откъснати торса, ръцете и главата. Полицаите са открили само долната част на трупа. Още на 2 март, когато останките са намерени, полицаи и горски служители са претърсили цялата местност, но не са открили нито главата, нито друга от липсващите части от тялото. По тази причина е невъзможно да бъдат свалени пръстови отпечатъци, които биха могли да разкрият самоличността на мъртвия. До момента не е установено дали става въпрос за убийство или за инцидент.

Останките са изпратени за аутопсия в катедра "Съдебна медицина" на бургаската болница. В сряда ще стане ясно дали изобщо е възможно да се разкрие причината за смъртта и кога приблизително е настъпила. На този етап патоанатомите все още не знаят дали трупът е разчленен умишлено или е разкъсан от хищници. Няколко са версиите, по които работят криминалистите. водещата е, че трупът е на бежанец, загинал в гората при опит да се добере до населено място. Според разследващи, не е изключено липсващите части от трупа да са изядени от диви зверове и никога да не бъдат разкрити. Паралелно се работи и по версията за убийство.

Туристите са открили останките на около 50 метра от горския път, който води към каменния феномен "Бегликташ", в района на резиденция "Перла".

"Назначени са няколко експертизи, като се изчакват и данни от съдебния лекар за уточняване на времето на смъртта и евентуалните причини за настъпването й", съобщиха от полицията.

Запознати с разследването разкриха, че трупът е най-вероятно на жена. За това подсказвали облеклото, формата на бедрата и таза и размера на туристическите обувки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай