Мъже с качулки и оръжия всяха страх по улиците на Асеновград

Кои са участниците в екшъна?

Мъже с качулки и оръжия всяха страх по улиците на Асеновград | StandartNews.com

Младежи с автомати в ръце, провесили се през прозорците на лъскави джипове, всяха паника и страх по централните улици на Асеновград. Очевидци на шокиращата гледка разпространиха видеоклип, на който се вижда как двама души заплашително надигат оръжие. Видеото, което за секунди обиколи социалните мрежи, провокира бурни реакции. Притеснени граждани са подали множество сигнали в полицията. Часове по-късно органите на реда са установили участниците в клипа, а двама от тях са арестувани в местното управление. Четиримата арестувани са задържани за 24 часа. Двама от тях са размахвали автомати, а другите двама са шофирали джиповете.

„Снимахме непрофесионален клип по студентски проект. Пропуснали сме обаче да изискваме разрешение от иснтитуциите. По време на заснемането масово хората ни се радваха. Група от граждани обаче са се почувствали застрашени заради оръжията”, казаха в ефира на „Здравей, България” момчетата, участвали във видеоклипа. Те допълниха, че автоматите не са истински. Според тях е било видно, че снимат клип, защото пред тях се е движела кола с камери. Момчетата се извиниха публично заради недоразумението.

„Бързата реакция на колегите от районното полицейско управление установява, че това са пластмасови автомати. Тези оръжия не са насочвани срещу граждани, но е имало доста уплашени хора. Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая. На четиримата задържани ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство”, каза още директорът на ОД на МВР-Пловдив Атанас Илков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай