Мъж се барикадира в чуждо жилище

Екшънът е във Велико Търново

Мъж се барикадира в чуждо жилище | StandartNews.com

Мъж разби чуждо жилище и се барикадира в него. Наложи се намесата на полицията, която да го изкара оттам, съобщава Монитор.

Екшънът се разиграл днес по обяд в търновския кв. Бузлуджа.

Мъжът страдал от натрапливи мисли, че непознати искат да го нападнат и затова решил да се спаси от тях като се скрие. Преди това обаче той прехвърлил през терасата на дома двете си деца на балкона на съседния апартамент. Терасите се намирали на четвъртия етаж и прехвърляйки децата, бащата рискувал сериозно техният живот. След това той разбил апартамента на съседите си, който по това време бил празен и се укрепил в него.

След като съседи подали сигнал на спешния телефон, на мястото били изпратени екипи от полицията и пожарната. С помощта на висока стълба огнеборците успели да стигнат до четвъртия етаж и след дълги кандърми успели да убедят мъжа да отвори вратата и да пусне колегите от полицията вътре.

Мъжът бил откаран в Държавната психиатрична болница в село Церова кория, където най-вероятно ще бъде настанен за лечение. Двете деца са предадени на социалните до завръщането на майката, която е студентка във Варна и от няколко дни била в морската столица на очни занятия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай