МВР потвърди: Тялото край Батановци е на Алена Щерк

Основната версия на разследващите е любовна драма

МВР потвърди: Тялото край Батановци е на Алена Щерк | StandartNews.com

Полицията е потвърдила тази сутрин, че откритото тяло на жена в района на Батановци е на 47-годишната Алена Щерк, съобщи БНТ.

Бившия приятел на Алена Щерк разбрал за изчезването й от новините. Връща се  от Италия на

Продължава разследването около казуса с  IT специалистката, която изчезна преди няколко дни. Вчера нейни приятели откриха тяло на жена в района на Батановци. Предполага се, че именно там жената е изчезнала, съобщава Нова телевизия.

Основен заподозрян за случилото се е бившият й приятел, с когото са живеели на семейни начала. Мъжът, който се казва Виктор Спига, е избягал в чужбина. 

Пред Нова телевизия неговият адвокат заяви, че няма информация клиентът му да се издирва и допълни, че до края на следващата седмица той ще се върне в България. Полиция проверява дали заподозреният не е имал съучастник. Основната версия за случилото се е любовна драма.

Адвокатът на Виктор Спига проговори: Защо Алена имала паник бутон

Очаква се приятелят й да се върне у нас на 5 юни и да съдейства на разследването.

Междувременно Нова телевизия съобщи, че основният заподозрян за убийството на Алена Щерк – бившият й приятел Виктор Спига, е бил задържан в Асколи Пичено, Италия, от местната полиция. Това е станало в 00:20 италианско време (01.20 българско), докато се е връщал в хотела, където се е бил настанил. Колата също е намерена.

Любомир Методиев, който е близък приятел на Алена, пък потвърди, че откритото тяло в района на Батановци е нейното. По думите му колата на убитата жена е била засичана многократно в нощта срещу петък в района на Перник. Камерите на ТОЛ системата обаче разпознавали единствено номера на автомобила, но не и кой е бил в превозното средство. Приятелят на IT специалистката твърди, че тя не е човек, който лесно би могъл да бъде преборен, затова смята, че убиецът е имал помагач.

Връзката между IT специалистката и Виктор Спига започнала преди около 2 години. Оттогава те имали и общ бизнес – внос на вина от Италия. Любомир Методиев обаче не смята, че причината за нейното убийство може да е била разделяне на общия им бизнес. Близките й приятели усещали, че от известно време има напрежение между двамата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай