Адвокатът на Виктор Спига проговори. Защо Алена имала паник бутон

Какво се е случило между двамата

Адвокатът на Виктор Спига проговори. Защо Алена имала паник бутон | StandartNews.com

Адвокатът на Виктор Спига – бившият приятел на убитата Алена Щерк, проговори за отношенията между двамата. Алена Щерк беше добър човек, клиентът ми много тежко преживява случилото се, каза защитникът Любен Казанлиев. Той се запознал с Алена, когато тя и Виктор решили след раздялата си да поделят и убедят и общия си бизнес с износ на вина.

ВИЖ ОЩЕ: Мистерия с приятеля на Алена Щерк. Задържан ли е

Алена не беше IT специалист, работеше в компания за офис техника – продаваше мишки, клавиатури, каза адвокатът.

Той допълни, че през уикенда никой не се е свързал с него от органите на реда, за да говорят за Виктор Спига и дали той е заподозрян. Твърди, че не знае дали клиентът му е задържан, каквато информация се появи рано тази сутрин.

Спига се оказа в Италия в деня, когато Алена изчезна. „Пътуването на Спига в Италия беше планирано. Той си е купил 10 дни по-рано билети, направил е резервации, наел е кола. Една от причините да замине е бизнес, а другата е семейна – да подпише документите по някаква сделка на фамилията си“, казва Казанлиев.

„Запознах се с него, когато той и Щерк трябваше да разделят бизнеса си. Двамата бяха прагматични. Нещата бяха в рамките на нормалното, с добро се разделиха“, допълни адвокатът.

Според Казанлиев някой има интерес да се разпространява невярна информация за неговия клиент.

Двамата се чули за последно в 23:30 снощи. „Питах го и за паник бутона. Виктор и Алена обмисляли поставянето му заради съседи. Когато той се е изнасял от общия им апартамент обаче паник бутон не е имало. Най-вероятно тя го е сложила, какво възнамерявали“, каза Казанлиев.

Според адвоката е невъзможно Спига да е задържан толкова бързо, тъй като има административни пречки. Трябва да се подаде ЕЗА – европейска заповед за арест, която да се преведе на местния език и чак тогава да се приведе в изпълнение. „Това не може да стане за 1-2 дни“, каза Казанлиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай