Мотористите обрали банката за 2 минути

Рокерите били високи 180-190 см., помислили ги за клиенти

Мотористите обрали банката за 2 минути   | StandartNews.com

София. Двамата мотористи са обрали банката на "Алианц" в София за 2 минути. При кражбата рокерите взеха около 60 хиляди лв. Полицаите се надяват това да е последната кражба на мотористи за сезона.

Единият от бандитите заплашил с пистолет охранителя и двете касиерки, а другият ловко завързал ръцете им със свински опашки. Докато се опомнят, крадците успели да отворят касата и да задигнат парите за не повече от 2 минути. Двамата са пристигнали пеша до офиса. Криминалистите предполагат, че моторът им е бил паркиран в близката пряка ул. "Злетово". След удара те излезли спокойно по оживената улица и изчезнали в неизвестна посока.
"Проучват се всички възможни маршрути за бягство", обясни Илко Илиев от сектор "Грабежи" в СДВР. Около 180 - 190 см са били високи нападателите, добре сложени с атлетично телосложение. Само единият от тях е проговорил кратко, издавайки единствено заповеди - "Легни!" и "Парите, парите!", обяснили при разпита служителите на банката.

Охранителят, който е около 50-годишен, е успял да се добере до паник-бутон за СОТ, но от притеснение и уплаха е изпаднал в шок. "Беше колабирал и дойде линейка, човекът се олюляваше", разказа очевидец, който работи в една от срещуположните сгради. Никой от живеещите и работещите в района не е забелязал нищо в детайли. Дори служителите на намиращия се точно на отсрещната страна на тротоара банков офис на "ДСК банк" са видели двамата рокери, но предположили, че са клиенти.

Според разследващите бандитите най-вероятно са разполагали с вътрешна информация, защото са направили удара си точно след като инкасо автомобил е заредил банката, която отваря в 8.30 ч. Почеркът им на действие издава, че вероятно са съпричастни към зачестилите напоследък подобни грабежи, коментират полицаите.

Стилът им не е нов и вече е добре познат на разследващите. Точно преди две седмици мъж, въоръжен с пистолет и мотористка каска на главата, обра пенсиите на бабите и дядовците в село Челопечене. Рокерът нахлу в местния пощенски клон минути след като инкасовият автомобил заредил парите. Тогава задигнатата сума бе 23 000 лв., а нападателят все още се издирва. Предполага се, че има и съучастник, който му е съдействал. Три месеца по-рано двама мъже с мотор и каски на главите атакуваха бензиностанцията на "Петрол" в Бухово около полунощ. Тогава бандитите успяха да задигнат единствено оборота около 1000 лева. Полицията още не знае кои са извършителите.

Най-крупният досега грабеж, който извършиха моторджиите, е на банковия клон на ОББ в Студентски град през април. Отмъкнатата сума е над 200 000 лева. Тогава при бягството си с мотор обирджиите изпуснаха част от сумата - около 50 бона, а случайни минувачи успяха да напълнят джобовете си с пачки. Впоследствие полицията не успя да установи нито кои са рокерите, нито гражданите, награбили от разпилените банкноти. Единствено бяха иззети около 1000 лева от клошар, който невъзмутимо пълнил джобовете си, но бил спипан от пристигналите на мястото ченгета.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай