Мис Мария въртяла фабрика за дрога

Сред торбите с екстази, хероин и кокаин, кътала и автомат вкъщи

Мис Мария въртяла фабрика за дрога | StandartNews.com

Атина. 27-годишната българка Мария Шушкова, за която гръцката полиция твърди, че е бивша "Мис България", е заловена в операция "Хипермаркет". Това съобщиха за "Стандарт" източници от Атина. В луксозния й дом в баровския кв. "Глифада" в Атина са открити около 1,5 кг кокаин, близо кило хероин, 8,5 кг хашиш и 450 хапчета екстази. Гръцките полицаи от наркоподразделението на "Атика секюрити дивижън", което е отделът за контраразузнавателни операции, следили българката от поне 3 месеца.

Интересът към Мария се появил, след като станало ясно, че е любовница на един от големите наркобосове в Атина. Агентите го проследили да изпраща набедената за мис Шушкова до дома й и им направи впечатление, че влюбените гълъбчета винаги носят багаж със себе си. Когато нахлули в жилището в "Глифада", се оказало, че домът на Мария е не просто склад, а цяла нарколаборатория. В специално оборудвана стая униформените открили хидравлична преса за пресоване на амфетамини на прах в таблетки, както и ел. бъркалка, с която сместа се хомогенизирала и изсушавала.

По време на обиска лъснал и автомат Scorpion с указания за ползването му, както и 34 патрона калибър 7,65 мм. Най-ценното доказателство обаче са 8 страници "ведомост", в която се записвали количествата доставена суровина, произведените хапчета екстази, броят на произведените дози хероин и кокаин. "Става дума за дрога за над 1 млн. евро", твърдят полицейски източници. 27-годишната Мария Шушкова е разпитана пред прокурор и съдия. Целта на атинската полиция е да се докопа до признания за ролята на гръцкия й благодетел, който я вкарал в бизнеса с наркотици. Не е ясно как Мария се свързва с титлата "Мис България", твърдят наши полицаи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай