Миню Стайков на свобода срещу половин милион

Съдът пусна алкохолния бос заради влошено здраве, прокуратурата обжалва

Миню Стайков на свобода срещу половин милион | StandartNews.com

Алкохолният бос Миню Стайков напуска следствения арест срещу парична гаранция в размер на половин милион лева. Според Специализирания наказателен съд здравословното му състояние  е тежко и той няма как да бъде лекуван в болницата към затвора. Прокуратурата ще обжалва решението на съда, а окончателното решение ще е на Апелативния съд след седмица. Дотогава Стайков остава в лечебното заведение.

Следственият арест напуска и сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, който е обвинен за участие в ръководената от Стайков престъпна група, но само срещу 50 бона.

Днешното заседанието мина при закрити врати по искане на адвокат на Стайков. Изтъкнатата причина беше, че  наяве могат да излязат интимни подробности около здравословното състояние на арестанта. .

Стайков е обвинен като лидер на 8-членна престъпна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Зад решетките е от 5 септември 2018 година,

Паричната гаранция на Стайков може би попада в топ три на паричните гаранции с рекорден размер.

Бизнесменът Богомил Манчев през 2013 година излезе на свобода срещу парична гаранция от един милион лева, а Огнян Донев срещу половин милион лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай