Мъж заля с бензин адвокатка на бившата си жена

Мъж заля с бензин адвокатка на бившата си жена | StandartNews.com

Благоевград. Адвокатка преживя истински кошмар и за малко не лумна като факла след нападение на 71-годишен мъж в кантората й в Благоевград. Здравко Митков носел туба с бензин и изведнъж залял Юлия Ангелова с течността. Драмата се разигра този следобед.

Сигнал за инцидента на улица „Тодор Александров" в града, в сградата на бившата „Валентина", е подаден в полицията в 15,40 часа. По чудо нападателят не успял да запали жертвата си, тъй като юристката се развикала за помощ. Колеги и клиенти от другите кантори се притекли на помощ. Един мъж навреме хванал озверелия Здравко. Обадили се на телефон 112, на място пристигнали три полицейски патрула и линейка на ЦСМП.

Преди 15 години Митков се развел с жена си Божурка, а Ангелова била адвокат на съпругата му. След това водили и няколко дела за делби на имущество. Явно мъжът решил, че за неволите му е виновна адвокатката. По време на делата често се държал агресивно спрямо нея, дори отправял клевети по неин адрес.

Нападателят, който е от Благоевград, е задържан в ареста със заповед до 24 часа по закона за МВР. Може да бъде преместен в болницата заради разклатеното му здраве, уточниха разследващи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай