Масови арести в Слънчев бряг

26 бандити задържани за грабежи и наркотици

Масови арести в Слънчев бряг | StandartNews.com

Бургас. Спецполицаи удариха подземния свят в Слънчев бряг в разгара на сезона. Операцията край морето продължи три поредни дни, през които бяха закопчани 26 бандити. Повечето от арестуваните са спецове по улични грабежи и кражби от хотелски стаи.

Сред арестантите има и трима непълнолетни младежи на възраст 14 и 15 години. Бандата причаквала български и чужди туристки по плажове, градинки и алеи и ограбвали дамските им чанти. Повече от 10 дами са станали жертва на невръстните престъпници. Полицията открила само малка част от окраднатите вещи, тъй като обирджиите обикновено изгаряли чантите и документите за самоличност, след като приберат ценностите и парите от тях.

При полицейската акция е арестуван и 26-годишен хакер, който е източвал кредитни и дебитни карти чрез скениращи устройства. В него е открито част от техническото приспособление, с което е източвал сметките на жертвите си.

16-годишен софиянец пък е спипан малко след като обрал квартирата на беларуски турист в Равда. Докато чужденецът бил на плажа, апашът прибрал 400 000 беларуски рубли, 60 долара, 50 евро и 200 лева.

По време на полицейската акция в Слънчев бряг са арестувани и 13 наркопласьори от различни краища на България. У тях са открити всички видове наркотици от марихуана (канабис) до амфетамини и кокаин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай