Напрежение на Слънчев бряг! Ударът

10 чуждестранни „викачи“ са задържани при среднощна акция

Напрежение на Слънчев бряг! Ударът | StandartNews.com

Мощна акция в разгара на летния сезон.

10 чужденци са били задържани при среднощната акция в събота в центъра на Слънчев бряг. Те са предимно от Нигерия и Гана, „работят“ у нас като т. нар. „викачи“ по заведенията в курорта. В арестуваните лица са открити стотици хапчета екстази, доста голямо количество марихуана, кокаин и пико, научи Флагман.бг от свой достоверен източник.

Предполага се, че става въпрос за организирана престъпна група, която разпространява наркотични вещества в курорта. Чужденците са зарибявали туристите с различни видове дрога и разполагали с всичко, което се търси на пазара - от най-некачествения наркотик до "чиста" дрога. Те са действали изключително координирано и се разпръсквали систематизирано из главната улица на курорта, където в момента е пълно с летовници.

Нигерийците уж работели като "викачи" към популярни заведения и ресторанти, но междувременно с това обаче били и в ролята на местни дилъри. Ако някой почиващ търсел нещо за „еуфория, разпускане или от скъпото“, веднага бил изпращан при тях -  на главната алея.

Доказателствата срещу задържаните са доста сериозни. По време на акцията повече от 50 полицая от РУ-Несебър са се слели с тълпата от туристи, за да хванат дилърите в крачка. Документирани са и няколко случая на продажба на наркотици, за които свидетелстват показания клиенти, които са закупили наркотици от пласьорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай