Маскиран ученик обра магазин с пищов

Столичните полицаи издирват съучастника му

Маскиран ученик обра магазин с пищов | StandartNews.com

София. 17-годишен ученик е задържан в столичното Девето РУП след извършен от него въоръжен грабеж в бакалия. Продължава издирването на съучастника му – криминално проявен и вече осъждан за грабежи млъдеж.

Сигналът за извършеното в село Волуяк престъпление е получен в събота около 21.35 часа вечерта, съобщи МВР. По данни на служителя в хранителния магазин двама маскирани нахлули вътре. Единият бил с качулка с прорези за очите, а другият - с шал и въоръжен с пистолет. Те грабнали мобилен телефон и наличните в касата 80 лева и избягали с лек автомобил "Фолксваген Поло". Преди да духнат, магазинерът успял да избие оръжието от ръцете на единия нападател. 

Столичните криминалисти и колегите им от Девето РУП светкавично предприели заградителни действия,  в хода на които задържали  единия от нападателите – 17-годишен младеж. Установена е самоличността на съучастника му – 21-годишен, криминално проявен и осъждан за грабежи, обявен е за издирване. 

Материалите по случая са докладвани  в Софийска районна прокуратура, която е повдигнала обвинение на задържания за извършено престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение "надзор от инспектор от Детска педагогическа стая".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай