Вторник,

Ловец застреля циганин заради силна музика

От: "Стандарт" -
1180
Ловец застреля циганин заради силна музика
A
A
A

Гръмнал го по съседски

 Престъплението е било извършено в петък около 21.30 ч. в ловешкото село Лисец. Шеф на ловна дружинка гръмна ром с пищов и го уби на място. Преди време Борко и семейството му от ромски произход си купили къща в съседство с тази на шефа на местната ловна дружинка Валентин Петров и заживели в нея общо 17 човека.

Според кмета на Лисец Пламен Върбановски, всяка вечер ромите пускали силна музика. Това дразнело много съседите и най-много Валентин, който няколко пъти им правил забележки, но напразно. В петък вечерта след поредната бясна чалга в махалата, Валентин отишъл до съседите да ги принуди да намалят музиката. Между него и главата на ромската фамилия - Борко, се разразил скандал. Внезапно домакинът извадил нож и се нахвърлил с него върху своя съсед да го коли.

За да се защити пък, Валентин извадил пистолета, който носел в себе си и произвел изстрел. За нещастие куршумът улучил смъртоносно рома нападател и той издъхнал малко по-късно в болницата в Ловеч, където бил откаран. 59-годишният стрелец е арестуван, засега за срок от 24 часа, като вероятно прокуратурата ще поиска да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - постоянно задържане под стража.

Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава под ръководството на окръжната прокуратура в Ловеч, съобщват от местната полиция. Кметът на Лисец Пламен Върбановски сподели, че убитият Борко бил по думите му "голям бандит" и вече от 12 години, откакто се заселил с многолюдната си фамилия в селото, правел големи проблеми и му създава главоболия.

"Занимаваше се с кражби основно. Крадеше каквото му падне, главно предмети за старо желязо. Не се вслушваше като му говоря и си правеше каквото си искаше. И сега тръгнал с ножа срещу Валентин, и той, за да се предпази, се принудил да стреля по него", разказва кметът Пламен Върбановски.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com