Купон с кока издънил Малък Бербо

Асен никога не е бил наркодилър, твърдят ченгета

Купон с кока издънил Малък Бербо | StandartNews.com

Благоевград.  Нищо не е отвсякъде щастливо. Или казано по-простичко - няма пълно щастие. Сентенцията на древноримския поет и писател Хораций сякаш е измислена за семейството на Димитър Бербатов. Докато той покорява футболните върхове, брат му Асен като че е белязан да се забърква в скандали. И изправя на нокти цялата фамилия.

Нормално е майката Маргарита и бащата Иван да избягват всякакви разговори. Със сигурност родителите са в шок от последния наркоскандал, в който бе замесено името на 29-годишния благоевградчанин. Затова в неделя не им е било до футбол. На Острова медиите грабнаха като топъл хляб скандала с Малък Бербо. Все пак е странно, че радващият се на безупречна репутация нападател на "Фулъм" и бивша звезда на "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм" Димитър има толкова странен брат.

Аси, както галено е наричан от близките си по-малкият Бербатов, забърка поредната каша в четвъртък. Тогава полицаи спипаха 19,927 грама кокаин в лек автомобил "Сеат Леон". Колата бе спряна за проверка на КПП-Дяково край Дупница. От вътрешността на детското столче на задната седалка бе изваден плика с наркотика. 29-годишният Асен и неговият приятел Николай Борисов (26 г.), също от Благоевград, се връщали от София. Зад волана седял Николай, който дал положителна проба при направения му наркотест.

Семейният "Сеат" се води на съпругата на Асен Димитричка, но Малък Бербо е с отнета шофьорска книжка от началото на тази година. А веднъж вече катаджиите го спипаха да кара без свидетелство за правоуправление. Двамата приятели бяха пуснати от ареста срещу парична гаранция от по 5000 лева заради чистото им съдебно минало. "Само няколко часа са били задържани. Никой не е ходил до Дупница, нито майката на Асен, нито баща му. Нито пък някакви известни адвокати от София. Всичко това са измислици. Колата също е била освободена бързо от органите на реда. Медиите търсят сензации и съсипват цялото семейство с неверни истории", твърди изключително близък човек до фамилията, който е юрист. Според него прокуратурата е избързала с повдигането на обвиненията. Най-малкото, защото все още нищо не е ясно за въпросното количество кокаин. Не се знае на кого е, как се е озовал наркотикът в детското столче, кой го е скрил там. Но в същото време със страшна сила виси още един въпрос. Как е възможно някой да влезе в колата ти, да напъха 20 грама наркотик в детското столче на Асен-младши, а отгоре на всичко да остане незабелязан от собственика на возилото? Но на всички въпроси, свързани с досъдебното производство, отговори ще търси прокуратурата в Дупница. Засега Асен и Николай не са привиквани повторно в следствието. Но в началото на тази седмица най-вероятно ще трябва да се явят в дупнишката прокуратура. И е сигурно, че ще бъдат с адвокати. Знае се, че Асен най-вероятно ще бъде защитаван от благоевградски адвокат, а не от мастити столични юристи. Самият брат на Бербо твърди, че е спокоен и не е притеснен. "Пишат се и се говорят пълни глупости. Не знам защо се занимавате с това", сподели ден след ареста си той. От звеното на антимафиотите в Благоевград твърдят, че нямат данни Асен да се подвизава като наркодилър. Чисто е съдебното досие и на Николай Борисов, известен с прякора си Малкото Хапче. Той стопанисва с брат си Борислав магазин за цигари и алкохол на кръстовището на улиците "Менча Кърничева" и "Братя Миладинови". Ченгетата допускат, че намереният кокаин не е бил за разпространение, а е закупен и приготвен за голям купон.

Така или иначе Асен пак влезе в устата на хората, което се превръща в лоша традиция. През февруари 2010 г. медиите гръмнаха, че той не може да си плаща кредита към Първа инвестиционна банка, на която рекламно лице бе тогавашната звезда на "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов. Наложи се бързо да погасява дълга в размер на над 3000 лева, за да не влезе съдия-изпълнител в дома му. "Не бях уведомен, просто забравих една вноска, и то несъзнателно. За мен не е проблем да я платя. Подразних се, че веднага се спекулира с името на брат ми. Щом научих от пресата, че дължа пари, веднага отидох в банката и внесох сумата", обясни тогава Асен. На 20 април същата година полицаи обискират дома му в Благоевград с разрешение от съда. Претърсването е направено около 8 часа сутринта. Поводът е разследване, в което покрай основния заподозрян изскочило и името на Асен. По-късно се разбра, че обискът е направен, тъй като са извършени плащания на постерминален касов апарат в магазина на семейството с крадени кредитни карти. Към момента на претърсването търговският обект вече бил затворен. Търговията с дрехи и обувки не провървяла и семейството сложило край на това начинание.

За капак през месец юли английският вестник "Сън" разтърси българските медии с новината, че Асен е отвлечен. Оказа се, че той е на море със съпругата си Мими и няма нищо вярно в "сензационната новина". 

"Не знам защо около това момче все има някакви проблеми. Иначе е нормален млад човек, нищо лошо не мога да кажа за него, а и за жена му Мими. Двамата се грижат с много любов за сина си Асен-младши, който е на година и четири месеца. Никога не съм чула за скандали между съпрузите", твърди възрастна съседка на младото семейство. Двамата влюбени вдигнаха пищна сватба през 2007 г., на която присъства и баткото Димитър. Мими и Асен често могат да бъдат видени в центъра на Благоевград. През уикенда задължително са навън, ако времето позволява, пият кафе най-често в барчетата на площад "Македония". Малкият Бербо обича да рита мачлета с приятели. Футболът си остава тръпка за него, макар рано да се отказа от преследването на сериозна професионална кариера. Два пъти бе и директор на коледните футболни турнири, които организира в Благоевград Фондация "Димитър Бербатов". Все пак мъжете в цялата фамилия Бербатови са закърмени с най-великата игра. Дядото на двамата братя Димитър е ритал в отбора на родното си село Марикостиново и се смята за един от първите треньори на Митко. Баща им Иван пък е част от славния отбор на "Пирин" в началото на 80-те години на миналия век. От тази единайсеторка треперят дори колосите по онова време "Левски" и "ЦСКА".

Асен не успя да достигне по футболни успехи нито баща си, нито по-големия си брат. 

Сега обаче му предстои повече от важен двубой. Но не на стадиона, а в дупнишката прокуратура. И от изхода му зависи какво ще стане с чистото съдебно минало на Асен. Ще се измъкне ли невредим от държавното обвинение? Или ще стане Лошото момче на фамилия Бербатови.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай