КПКОНПИ погна кмета на "Красно село"

До утре се чака и докладът от проверката на „Патронажна грижа“

КПКОНПИ погна кмета на "Красно село" | StandartNews.com

Антикорупционната комисия, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, ще проверява за евентуален конфликт на интереси кмета на столичния район "Красно село" Росина Станиславова заради парите, които си е изплатила за администриране на проекта "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания", финансиран по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

Заради скандала формацията "Демократична България" оттегли доверието си от Станиславова, а проверки започнаха още Върховната административна прокуратура, управата на европрограмата "Човешки ресурси" и Агенцията за държавна финансова инспекция.

От комисията "Цацаров" ще проверяват и бившия управител на болницата в Каварна д-р Десислав Тасков за евентуален конфликт на интереси във връзка с неправомерно изразходване на средства на лечебно заведение. Проверката е по телевизионен репортаж, а заради скандала Тасков обяви, че се оттегля от листите на БСП във Варна.

До утре трябва да бъде готов докладът от проверката на МТСП на проекта „Патронажна грижа“, изпълняван в район „Красно село“ в София. От управляващия орган на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ са сезирали Главната инспекция по труда за това, че кметът на района Росина Станиславова е сключила договор сама със себе си като ръководител на проекта.

От социалното министерство коментираха за БНР, че в останалите столични райони, изпълнители на „Патронажна грижа“, ръководители на проектите не са районните кметове.

Агенцията за държавен финансов контрол също е сезирана да провери дали парите за възнаграждения са изплатени по правилата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай