Понеделник,

КПКОНПИ погна кмета на "Красно село"

От: РЕДАКТОР -
102
КПКОНПИ погна кмета на "Красно село"
A
A
A

Антикорупционната комисия, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, ще проверява за евентуален конфликт на интереси кмета на столичния район "Красно село" Росина Станиславова заради парите, които си е изплатила за администриране на проекта "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания", финансиран по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

Заради скандала формацията "Демократична България" оттегли доверието си от Станиславова, а проверки започнаха още Върховната административна прокуратура, управата на европрограмата "Човешки ресурси" и Агенцията за държавна финансова инспекция.

От комисията "Цацаров" ще проверяват и бившия управител на болницата в Каварна д-р Десислав Тасков за евентуален конфликт на интереси във връзка с неправомерно изразходване на средства на лечебно заведение. Проверката е по телевизионен репортаж, а заради скандала Тасков обяви, че се оттегля от листите на БСП във Варна.

До утре трябва да бъде готов докладът от проверката на МТСП на проекта „Патронажна грижа“, изпълняван в район „Красно село“ в София. От управляващия орган на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ са сезирали Главната инспекция по труда за това, че кметът на района Росина Станиславова е сключила договор сама със себе си като ръководител на проекта.

От социалното министерство коментираха за БНР, че в останалите столични райони, изпълнители на „Патронажна грижа“, ръководители на проектите не са районните кметове.

Агенцията за държавен финансов контрол също е сезирана да провери дали парите за възнаграждения са изплатени по правилата. 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички