Кой е свидетелят срещу Килърите, по когото стреляха

Явно заради показанията си Ненов се е превърнал в мишена

Кой е свидетелят срещу Килърите, по когото стреляха | StandartNews.com

Ключовият свидетел по делото „Килърите” Цончо Ненов е бил заплашван на няколко пъти преди да проехтят изстрелите срещу автомобила му. Това разкри БЛИЦ, позовавайки се на свои източници в оперативните служби.

Както „Стандарт” съобщи, рано тази сутрин неизвестен откри стрелба по защитения свидетел. Нападението бе извършено в Горна Оряховица, докато Ненов бил в колата си. Мъжът е бил причакан пред къщата на баща му в Горна Оряховица.

43-годишният мъж има собствен бизнес. Преди години е работил за Георги Вълев като охрана в различни заведения. Благодарение на него и на още десетки свидетели и дълго разследване със СРС това е единственото дело у нас през годините на демокрацията, завършило с три доживотни присъди без право на замяна за тежки криминални престъпления, сред които и две поръчкови екзекуции – на адвокат Петър Лупов от Велико Търново и на бизнесмена от Шумен Румен Рачев, съобщи още БЛИЦ.

Присъдите бяха потвърдени от 6 съдебни инстанции в България, а случаят започна с арести през 2010 г. и се увенча с успех за Темида в края на 2017 г. Сред осъдените до живот без право на замяна е и Георги Вълев, който лежи в Ловешкия затвор.

"Вълев поръчване на разни криминални престъпления. На мен ми е поръчвал не едно и две престъпления, но винаги съм отказвал. Просто Жоро Вълев мина някакви граници, които никой не бива да преминава. Едно е да събираш пари, а друго е да си проправяш път с поръчки за побоища и убийства. Поръчвал ми е дори да убия, но аз съм отказвал тези поръчки с искане на огромни суми пари, за да може Вълев да се откаже", казва Ненов в интервю за "Борба".

"Имал съм заплахи по време на целия процес и след това, и сега също под една или друга форма. Няма как той лично да ме заплаши, защото е зад решетките и не сме имали физически контакт. Имам един случай, който се разследва сега, и е свързан с мен като жертва на открадната самоличност. Отивам да давам обяснения в полицията в Горна Оряховица, защото ми е открадната личната карта и с нея е извършено престъпление", допълва свидетелят.

Явно заради показанията си Ненов се е превърнал в мишена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай