Кошмар за дете - мръсни SMS-и за 256 лв.

И всичко това само за един час

Кошмар за дете - мръсни SMS-и за 256 лв. | StandartNews.com

13-годишно момче е получило от мобилен оператор 127 SMS-а с нецензурно сексуално съдържание само за час и пет минути срещу „скромната“ сума от 256 лв. За това разказва бащата на детето в жалба до Националната асоциация за защита на потребителите (НАЗП).

„На 13.12.2020 около 23.30 вечерта детето ми е атакувано с СМС-и от номер 144344, които са с нецензурно сексуално съдържание. В първия СМС имало съобщение, че са безплатни и могат да се спрат с изпращане на СМС с текст „STOP”. След като детето ми изпраща СМС със STOP, до 1 часа сутринта на 14.12.2020 номерът му постоянно получавал от 144344 СМС-и с посоченото съдържание, които детето ми е изтривало. Общо е получило за 1 час и пет минути 127 (?!?) СМС-а от въпросните мошеници“, пише бащата на невръстното момче и допълва, че след това телефонът е бил блокиран поради „значително надвишен кредитен лимит“.

На телефона за клиенти в четири последователни разговора изнервеният родител е получил „разнопосочни, неясни и противоречиви обяснения за високата сметка“ - от „софтуерът на телекома реагира на превишен лимит в рамките на 24 часа ” до „не носят отговорност за СМС-и от трети страни”.

„Измислените обяснения на служители на телекома, че компанията им само предоставяла мрежата си на трета страна са умишлени и целенасочени лъжи, защото няма никакво логическо обяснение защо ако само се ползва мрежата на оператора, тарифирането се извършва към договор на клиент на този доставчик“, коментира потребителят и определя това като „порочна търговска практика“, „злоупотреба с лични данни“ и „форма на психически тормоз и насилие над едно малолетно дете!“.

"Няма кой да ме убеди, че чисто физически дори възрастен човек, в полунощ, ще успее да изпрати 127 СМС-а с текст към номер. Някои от СМС-ите са с интервал от 3-5 секунди. Личното ми мнение е, че въпросните „експерти” в КЗП са обвързани с телекома или директно са в тяхна услуга за такива злоупотреби.“, пише още бащата до НАЗП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай