Кирчо Руския спипан в Бали

Кирчо Руския спипан в Бали  | StandartNews.com

Известният столичен гангстер Кирил Киров - Кирчо Руския е заловен на остров Бали, докато се мъчи да източва банкомат. Заедно с него в ареста е и аверът му Тома Келевски, съобщават местните медии. Двамата били разкрити, след като свалили модема на един от банкоматите, а техниците отишли да отстранят повредата и ги забелязали. После при стриктно наблюдение на камерите видели, че мъжете се връщат. На мястото била изпратена полиция. Така българите попаднали в капан.

Според полицейски говорител двамата задържани вероятно са част от международен престъпен канал, занимаващ се с кражби на пари от банкомати.

Руския бе задържан като част от наркогрупата на Христофорос Аманатидис - Таки през 2012 г. Тогава стана ясно, че той е имал поръчка да извърши покушения срещу антимафиота Валентин Цоновски и съдийката Владимира Янева. Руския бе закопчан от спецченгетата в горска хижа в Руенския Балкан. След като Таки се изнесе от страната, Руския е пласирал дрога за Стефан Бонев - Сако, твърдят паметливи. Последно беше задържан в Бургас заедно с дилърите Камен Балбузанов - Куката, Кирил Муртов и Антон Калчев - Тони Застраховката. На най-високо ниво от четиримата се смяташе, че е бил Руския. Той е и близък с простреляния в началото на юни несебърски наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай