Хванаха рецидивиста, пребил 90-годишен дядо

Заради инцидента във вторник в Ореховица пристигна главният прокурор Иван Гешев

Хванаха рецидивиста, пребил 90-годишен дядо | StandartNews.com

35-годишен мъж e задържан за побоя и грабежа на 90-годишен мъж от плевенското село Ореховица. Около 2 ч през нощта на 12 май непознат нахлул при самотно живеещия дядо Васил. С бой отнесъл всичките му 90 лева и изчезнал.

Заради инцидента във вторник в Ореховица пристигна главният прокурор Иван Гешев, а в селото се проведе специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност. "Заподозреният за грабежа на 90-годишния мъж е многократно осъждан, но се укрива. Обявен е за издирване", каза тогава главният прокурор Иван Гешев.

35-годишният е привлечен от Плевенската окръжна прокуратура като обвиняем за грабежа на възрастния мъж от Ореховица, извършен при условията на опасен рецидив. В хода на разследването е установено, че той е извършил и други престъпления, за които са му повдигнати обвинения. Те са опит за принуда и кражба, извършена при условията на опасен рецидив.

Нападателят на дядото е многократно осъждан за престъпления от общ характер. Той е в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в Плевенския окръжен съд за постоянното му задържане под стража, съобщи пред медиите в четвъртък Цвета Димова, говорител на Апелативна прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай