Хорър! Семейство крило ужасяваща тайна във Варна

Ако бъдат признати за виновни, мъжът и жената ги грозят до пет години затвор

Хорър! Семейство крило ужасяваща тайна във Варна | StandartNews.com

Вчера прокуратурата разпространи ужасяващи разкрития за трагедия, случила се през 2021 г. във варненския квартал "Владислав Варненчик". Тогава след пожар в апартамент бяха открити телата на две деца.

Сега обвинението оповести, че по-голямото дете е починало месец по-рано, но семейството е продължило да живее с тялото на момиченцето, без да информира властите.

Мъжът и жената, обвинени за пожара, прекараха в ареста шест месеца, като през април 2022 г. бяха освободени заради достигане на максималния срок за задържане. Първоначално, те бяха обвинени за умишлен палеж, но в последствие обвинението претърпя корекция.

Установено е, че пожарът е възникнал от свещ, поставена до перде. Те са обвинени, че са предизвикали инцидента по непредпазливост. В пожара загина едногодишно детенце, на което жената е майка.

От прокуратурата сега съобщиха, че по-голямото 4-годишно дете е починало месец преди пожара.

"За съжаление, не успяхме да установим каква е причината за смъртта, въпреки положените усилия на специалистите. Не са констатирани следи от насилие по тялото. Обясненията са леко странни, но в крайна сметка те имат такава правна възможност да се защитават така, както намерят за добре. По думите на рождения баща на това дете, той не е разбрал, че то е починало“, обясни пред бТВ окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

„По думите на жената, с която е живеел на съпружески начала, просто не му е съобщила от страх. Детските надбавки са получавани от рождената майка на починалото дете, която не е била в това жилище и не е била в някакви отношения с двамата от тях. Така че, не виждам мотив да бъде укривано детето с тази цел", добави той.

Ако бъдат признати за виновни, мъжът и жената ги грозят до пет години затвор. Разследването вече е приключило. Въпреки че двамата са на свобода, от прокуратурата съобщиха, че те не са правили опит да се укрият.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай