Катастрофа на Марковски отложи делото срещу полицая-убиец

Катастрофа на Марковски отложи делото срещу полицая-убиец | StandartNews.com

Ловеч. Заради отсъствието на адвоката Димитър Марковски бе отложен старта на делото срещу полицая Иво Маринов, който застреля 25-годишната Ивелина Славчева пред местната дискотека "Илит" на 15 септември миналата година. Защитникът на полицая уведомил писмено ловешкия окръжен съд, че няма да може да се яви до края на септември.

В залата влезе вторият му адвокат – местният Стефан Гецов. Подсъдимият обаче заяви, че държи на Марковски. Следващият опит да започне процеса бе насрочен за 19 септември. Убиецът е с постоянен арест в плевенския затвор. В коридорите на съда той се появи видимо напълнял, пуснал добре оформена брада.

33-годишният Иво Маринов е обвинен в убийство, извършено с особена жестокост, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. С петиция 10 000 жители на Ловеч настояват за най-тежкото наказание. Каква точно присъда ще поиска държавното обвинение, ще стане ясно по време на съдебния процес. От родителите на жертвата Георги и Ренета Славчеви е внесена молба да бъдат конституирани като граждански ищци и частни обвинители. Те претендират Маринов да изплати по 200 хил. лв. неимуществени вреди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай