Каре измамници прибраха 32 000 лв.

Каре измамници  прибраха 32 000 лв.  | StandartNews.com

Четирима телефонни измамници - роми от легендарния русенски град Ветово, са задържани край язовир "Тетово". Това съобщи говорителката на Върховна касационна прокуратура Румяна Арнаудова. Всеки от тях държал по 2 телефона и от тях мамели хора в цяла България.

Между 15 март и 4 април в Разлог и Петрич бандитите измамили 9 души, които им дали общо 32 000 лв. Измамниците се представяли за роднини и дори за съседи на жертвите и искали пари за покупка на климатици и радиатори. Малко след първото обаждане телефонът звънял отново, а на линията бил служител от верига магазини за електроуреди. Той потвърждавал, че съседът е подал заявление за покупка на уредите, а специален куриер ще дойде да вземе парите, обясни Златка Падинкова от Дирекция на националната полиция. Така жертвите били въвеждани в заблуда, а след това били карани да хвърлят парите през балкона или да ги оставят до контейнера за смет.

"На практика през цялото време комуникацията тече между единия измамник и куриера и между друг от бандитите и жертвата. В последните случаи жертвата и куриерът, който прибира парите, въобще не се виждат физически един с друг и няма фактическо предаване на парите", обясниха от МВР. С хвърлянето на парите се късала доказателствената връзка, защото след това куриерът обяснявал, че е намерил парите пред блока. "Има случаи, когато на името на един човек има регистрирани по 70-80 хиляди сим карти. Ползват се и анонимни карти на румънски телефонни оператори", обясниха от МВР. Четиримата измамници са криминално проявени, трима са съдени за измами в Бургаско и Казанлък и са от известните ромски кланове във Ветово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай