Извънредно! Какво да правим, за да не ни оберат

Митът, който не ни оредпазва от крадци

Извънредно! Какво да правим, за да не ни оберат | StandartNews.com

Моят дом, моята крепост - с тази поговорка са запознати повечето от нас.

Предприемаме много мерки, за да повишим сигурността на членовете на домакинството си и на вещите, събрани в дома.

Винаги ли оставяте ключа си в ключалката през нощта, за да попречите на крадците да влязат? Ако го правите се оказва, че този навик работи срещу вас.

Този мит все още се вярва от много хора

Когато влизаме в къщата, ние рефлекторно завъртаме вратата и ключа и обикновено ги оставяме в това положение. От една страна, в много случаи това е автоматично действие, но от друга страна, то е последната ни мисъл. В края на краищата, след като ключът е в ключалката, е невъзможно да я отворим с втори комплект отвън. Трудно е да не се съгласим с това. В същото време би било неразумно да очакваме, че взломаджиите ще използват ключ, който напълно съответства на механизма в нашата врата.

Ключът в ключалката не предпазва от взлом

Важно е да се разбере как работят повечето ключалки. Ключовете имат характерна форма и техните планки пасват идеално в ключалката, което позволява на целия механизъм да се завърти и да отвори или затвори вратата. Когато оставим ключа в ключалката, цялата тази система остава в отключено положение. Това се оказва голямо удобство за крадците, които търсят лесен начин да влязат вътре. В тази ситуация всичко, ключалката може да се ограничи до обикновена тел.

Как да защитите дома си?

Когато става дума за ключ, всичко, което трябва да направите, е да промените леко навиците си. Можете да го поставите в ключалката само частично. Това е по-ефективен начин за заключване на механизма и затрудняване на потенциалните престъпници. 

Важно е да придобиете навика да заключвате вратата си, дори когато сте вкъщи за кратко. Не оставяйте ключовете си на видно място точно до входа. По същия начин не е препоръчително да държите портфейла си и други ценни вещи в коридора. Забранено е да криете ключовете под изтривалка, саксия с цветя или друго подобно "хитро" скривалище. Дори и по-малко опитните крадци знаят точно къде да търсят.

Вземете предвид тези съвети и със сигурност ще започнете да спите много по-спокойно. Ако това не е достатъчно, можете да си сложите аларма за допълнителна сигурност.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай