Извадиха нови факти за загиналия след автогонка в Стара Загора

Според съдебно-медицинската експертиза мъжът се е задушил под тежестта на петима полицаи

Извадиха нови факти за загиналия след автогонка в Стара Загора | StandartNews.com

„Младежи са хвърляли пиратки срещу баща ни и неговото кученце, най-вероятно от там тръгва някаква идея за личностна саморазправа. Категорично баща ни не носи оръжие в себе си, нито някога е проявявал такъв тип агресия или каквато и да било друга, особено към деца или младежи. Искаме и настояваме да разберем истината. Борим се за това.“ Твърденията отправи от ефира на бТВ Борислава Пенева, дъщеря на 58-годишния Павел Пенев, който почина след полицейска гонка в Стара Загора.

Според съдебно-медицинската експертиза мъжът се е задушил под тежестта на петима полицаи, които са легнали върху него, докато са го арестували.

„Факт е, че след като колата е катастрофирала, той е бил изваден по особено жесток начин и не е имало медицински екип на място. Те са го извадили насилствено от колата. Начинът, по който той е изваден от колата си е недопустим“, каза Ивелина Пенева, също дъщеря на Пенев.

Дъщерите на починалия мъж посочиха, че все още не знаят точните имена на всички полицаи, участвали в гонката.

„Опитват се да ни обяснят неща, с които ние не можем да се съгласим. До нас стига информация от различни ежеседмичници, където пише, че сигналът е подаден от дъщеря на някой от началниците на „Криминална полиция“, каза Борислава Пенева.

От Националната следствена служба и инспектората на МВР са се свързали с двете жени, но по думите им не са имали среща с ръководството на полицията в Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай