Изненада от Цветанов! Срещу кого е атентата

С доста интересна версия за атаката срещу Гешев

Изненада от Цветанов! Срещу кого е атентата | StandartNews.com

Доста интересна версия за атентата срещу Гешев се появи от бивш важен човек в дсържавата. 

Обществото е било заблудено в първите часове след опита за атентат срещу главния прокурор, а противоречивите данни провокираха недоверие към държавните институции и дадоха възможност за импровизации и най-различни изводи.

Това заяви за Дир.бг Цветан Цветанов, бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи, председател на Републиканци за България.

Като се позова на експерти, Цветанов обясни, че взривът е бил поставен така на пътя, че предварително е било ясно, че няма да предизвика тежки поражения, а лицето предизвикало взрива, е било с визуална представа кога преминава автомобилът на главния прокурор.

Това предполага да се направи засичане на разговорите в района, проведени през мобилните оператори преди, по време и след опита за атентат. Когато от клетките на операторите се извадят проведените комуникации може да започне разплитане на случая през използваните SIM карти и техните притежатели, като потенциални извършители. Въпреки това Цветанов е категоричен, че случаят с кортежа на Иван Гешев няма да бъде разкрит.

Цветан Цветанов не открива мотив за този опит за атентат и допуска, че единствено е бил търсен публичен ефект, който да съвпадне с решаването на политическата криза и съставянето на редовно правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай