Изхвърлиха от кола труп на студентка

Хюлия е дъщеря на арендатор, търсят гаджето й

Изхвърлиха от кола труп на студентка | StandartNews.com

Варна. Трупът на 22-годишната красавица Хюлия Маджарова бе открит край магистрала "Хемус" рано сутринта вчера. Девойката е от село Белоградец и е обявена за издирване на Нова година. Тялото й намерили случайни граждани близо до стария път за Девня.

Хюлия е студентка във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и била на гости на родителите си в родното си село. Напуснала дома си в новогодишната нощ. Обяснила на близките си, че отива да се забавлява с приятели и оттогава е в неизвестност. По-късно стана ясно, че девойката е била с гаджето си. Местни хора от селото твърдят, че той не се разделял с пистолета си. Засега полицията издирва младежа, но безуспешно, довериха близки на убитата. Бащата на Хюлия е местен арендатор от Белоградец, потвърдиха оттам.

Фирмата на родителите на убитото момиче се казва "Авшар", на името на известна турска певица Хюлия Авшар. На нея майката и бащата кръстили и дъщеря си Хюлия. Семейството има заведение с минизоопарк в края на селото, където се организирали и сватбени тържества и големи празненства. Малко преди да изчезне, Хюлия била там с приятели, облечена с празничен костюм. Около 1 часа през нощта на телефона й звъннал бивш неин съученик и тя излязла навън. Малко по-късно майка й я потърсила, а Хюлия й отговорила по телефона, че ще се върне след 5 минути. В 2 часа през нощта телефоните на момичето вече били изключени. На мястото, където е открит трупът имало кръв.

От Окръжната прокуратура обещаха повече информация днес. "По случая е образувано досъдебно производство във Варненската окръжна прокуратура. Все още не е ясно дали става въпрос за насилствена смърт", заяви говорителят на варненската полиция Ивана Милева. Една от работните версии на криминалистите е убийство, като се предполага, че преди това девойката е била отвлечена и изнасилена. В профила на момичета във фейсбук последната информация е от 27 декември, когато Хюлия е написала, че си купува лек автомобил, на който не е успяла да се порадва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай