Истина! Смразяваща новина за взрива срещу Гешев

Какво каза човек от прокуратурата

Истина! Смразяваща новина за взрива срещу Гешев | StandartNews.com

Причините за извършване на едно такова умишлено престъпление от общ характер подлежат на доказване.

„Личният ми прочит за терористичния акт спрямо главния прокурор, че може би това е желанието на определени лица и организации да бъдат овладени независимите съдебни институции, или да се попречи на дадено разследване, а може би, да се заличат успехите на Прокуратурата. Сметка от този акт биха имали имали лица, засегнати от наказателни производства. Това заяви членът на Висшия съдебен съвет Калина Чапкънова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Всичко е възможно. На този етап се разследват множество версии“, обясни тя.

Калина Чапкънова направи аналогия с терористичния акт в Бургас, за който тя лично е отговаряла за разследването. По думите ѝ взривът в Сарафово е с еквивалент 2,5 кг., докато в настоящия случай е с 3 кг. „Взривното устройство не е било изготвено за сплашване, а е имало за цел да причини смъртта на определен брой лица“, изтъкна тя.

На въпрос дали може да се допусне версията за инсценировка, Калина Чапкънова заяви: „Лансирането на тази версия показва, че в България има свобода на медиите. Не бих могла да си помисля, че могат да се поставят в такава опасност собствените ти близки. Опасно е дори да се мисли в такава посока“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай