Истина? Скандално убийство у нас пред шокиращ обрат

Какво показват нови детайли от експертизите

Истина? Скандално убийство у нас пред шокиращ обрат | StandartNews.com

Косъмът, открит на ножа, с който се твърди, че е убит Георги Игнатов, не е негов, сочат резултатите от митохондриална експертиза.

БЛИЦ припомня, че Георги Игнатов беше открит мъртъв на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г. Момчето беше намушкано с нож. Подсъдим за убийството е Йоан Матев. На записи от камери се виждаше, че младеж бързо напуска мястото на инцидента. Две години по-късно МВР стигна до Матев, седемнадесетгодишен по време на убийството

.Матев беше оправдан от Софийския градски съд, като делото продължи на втора инстанция след протест на прокуратурата. В момента подсъдимият е на свобода срещу подписка. 

На последното заседание, състояло се на 14 юли, съдът допусна нова експертиза, която да установи с по-прецизна точност ДНК сходство между убития в Борисовата градина през 2015 г. Георги Игнатов и майка му. За да бъде направена тя, се използва парчето от косъм на ножа, с който се твърди, че е убит младежът.Прокуратурата поиска девет години затвор за Матев. Започнаха и пледоариите на двете страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай