И спешна помощ била виновна за смъртта на Кристи

Близките на момиченцето твърдят, че медиците не са действали както трябва

И спешна помощ била виновна за смъртта на Кристи | StandartNews.com

Близките на убитата Кристи от сливенското село Сотиря твърдят, че медиците не са оказали първа помощ на 7-годишното момиченце.

"Не й пипнаха ръчичката, дори не й пипнаха гърлото. Не й пипнаха сърчицето, а тя дишаше и викаше: „Бабо, гушкай ме”. До последно бяхме сами в линейката и виках, но те дори не спряха линейката, някой да се качи до мен”, каза бабата Милка Георгиева пред Нова телевизия.

"Човекът, извършил убийството, не трябва да умира. Той трябва да се мъчи до живот”, категорична е майка на убитото дете.

В понеделник в Сливен е обявен ден на траур в памет на малката Кристи.

По-рано днес стана ясно, че заподозреният за убийството на 7-годишно дете в сливенското село Сотиря Мартин Трифонов е признал вината си пред служебния си защитник.

Адвокатът призна, че става въпрос за смразяващи детайли за престъплението и отказа да ги коментира.

Мартин казал, че осъзнава какво е направил, че съжалява. Той изтъкнал, че по време на престъплението бил пиян – първо пил ракия, после бира.

При пълни самопризнания на Трифонов защитата му може да поиска  съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдата с една трета. Така вместо да получи доживотен затвор, той ще може да излезе след 25 години, коментираха юристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай