Хотелиер застреля готвача си в Несебър (ОБЗОР)

Хотелиер застреля готвача си в Несебър (ОБЗОР) | StandartNews.com

Двамата играли карти и се скарали

60-годишният хотелиер Киро Т. застреля и уби на място най-доверения си служител. Жертвата - 63-годишният Кольо М. е бил и най-близък приятел на килъра. Трагичният инцидент е станал малко преди полунощ в неделя пред хотел "Принц Кирил" в Стария Несебър, чийто собственик е убиецът.

Хотелиерът Киро и работникът му Кольо се скарали жестоко по време на игра на карти. Преди да се стигне до трагичния изстрел, двамата запивали в продължение на часове в ресторанта на хотела. Седнали на чашка още в ранния следобед. Заедно с тях са били още няколко приятели, сред които и хотелиерът Пламен Копчев, който е бивш бос на ФК "Несебър". Според непотвърдена информация той единствен станал свидетел на убийството. От полицията и прокуратурата категорично отказаха да съобщят подробности по случая. Според местни жители хотелиерът Киро, който е известен в Несебър повече като Киро Принца, е гръмнал работника си на масата, на която гуляли. Други обаче твърдят, че убийството е извършено в колата на бизнесмена.

Разстреляният Кольо живее в Кошарица, но повече от 10 години работи в хотела на Киро Т. Той бил най-довереният му човек и въртял целия му бизнес. Бил едновременно главен готвач, управител на ресторанта и хотела и мениджър. Според разследващи всички от компанията са били в нетрезво състояние, но това ще се потвърди едва след като излязат алхолните проби на убиеца и жертвата.

Основната версия, по която работят разследващите, е, че убийството е извършено по непредпазливост. Хотелиерът е натиснал спусъка неволно, без да се цели в готвача. Криминалистите обаче работят паралелно и по версията за предумишлено убийство. Собственикът на "Принц Кирил" е известен в Несебър с агресивния си нрав. Съседите му твърдят, че често си пийвал и започвал да буйства. Имал навика, когато пийне, да вади пистолета си и да стреля във въздуха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай