Хамстера в ареста заради нощен бой

Гардовете му пребили бизнесмен до безсъзнание пред столично заведение

Хамстера в ареста заради нощен бой | StandartNews.com

София. Антон Петров-Хамстера и петима негови охранители преспаха в ареста след среднощен екшън в столичното заведение "Планет клуб".

Според очевидци след скандал вътре в бара, който е на метри от храма "Александър Невски", последвал побой отвън. Няколко здравеняци измъкнали млад баровец, за когото се знае само малкото му име Валери, и му хвърлили здрав пердах. След серията юмруци и ритници младежът останал да лежи на тротоара, а свидетели звъннали на 112, за да извикат полиция. Минути по-късно пред "Планет клуб" пристигнали три полицейски патрула, които задържали общо шестима от побойниците. Сред тях се е оказал и босът им - Антон Петров-Хамстера, който е подсъдим заедно с Алексей Петров по делото "Октопод". По време на мелето от един от гардовете на улицата изпаднал пистолет, но стрелба не е имало, твърдят от МВР.

"Антон Петров е бил в заведението, но не е участвал в боя", заяви вчера адвокат Ваня Траянова пред "Стандарт". Тя ходела на няколко пъти до Пето РПУ, където бяха задържани охранителите и Антон Петров. Около 15 ч там се появи и другият адвокат на Хамстера Лъчезар Таков. Той се прибрал от Гърция в полунощ и още на сутринта бил известен за инцидента с клиента му.

В крайна сметка след близо 20 часа в ареста задържаните бяха пуснати на свобода. Прокуратурата реши да не повдига обвинения и да не иска 72-часова мярка за неотклонение, преди да се изясни кой от задържаните е участвал най-активно в побоя. "Засега се води разследване за средна телесна повреда срещу неизвестен извършител. Търсим свидетели, ще гледаме записи от охранителните камери, ще правим разпознавания", заяви говорителят на столичната районна прокуратура Петър Белчев. Обвинения ще има, но не на този етап, преди да бъде изяснена в детайли нощната сцена, обясниха още от прокуратурата.

Битият 30-годишен бизнесмен, който е с комоцио, също не можал да свидетелства кой точно от задържаните го е млатил. В жалбата си и по време на допълнителните разговори той така и не дал смислено обяснение защо е бил нападнат. Според версията на гардовете бизнесменът бил пиян, задявал се с компанията на Антон Петров-Хамстера и това наложило те да се намесят.

Факт е обаче, че вследствие на побоя Валери е загубил съзнание. По-късно той е представил медицинско, в което е описано, че е изпаднал в комоцио. Това се води средна телесна повреда, което е причина прокуратурата да повдигне обвинение за хулиганство, обясниха от държавното обвинение.

От заведението твърдят, че побоят е станал извън "Планет клуб" и охраната не разбрала какво се случва. Това стана ясно от думите на пиарката на клуба Цветелина Цветкова пред "Стандарт".

Според свидетели обаче близо четвърт час след нападението никой от клуба не бил пускан да излезе навън. Едва когато част от хората напуснали сградата, те видели линейка и мъж с окървавена глава.
Очевидци казват, че по време на свадата в заведението е бил и скандалният рапър Кристиян Талев-Криско. Той обаче напуснал клуба малко преди екшъна.

Тони си е пиел, а не се е биел

Арестували са на кило най-интересните хора в заведението

Ваня Траянова, адвокат на Антон Петров

- Г-жо Траянова, вярно ли е, че вашият клиент Антон Петров е участвал в сбиването пред клуб "Планет"?

- Бил е вътре в заведението. Полицаите са го прибрали за всеки случай. Видели са жив Хамстер, така да се каже.

- За колко време е задържан, ще му повдигнат ли обвинение?

- Все още е задържан, не му е повдигнато обвинение.

- Той познава ли хората, които са се били пред заведението?

- Тони не познава човека, който е бил набит отвън. Не знам бит ли е, колко е бит и т.н. Полицията просто ги е събрала на кило от заведението няколко човека. Така на око са арестувани.

- Какво е правил Петров по това време?

- Ами пиел си е питието. Може би не трябва да ходи по заведения. Ако той е участвал в сбиването, картинката щеше да е съвсем друга. Все пак е европейски шампион по карате.

Досега се измъква сух от всички дела

Антон Петров-Хамстера е изправен пред съда заедно с Алексей Петров и т. нар. група за рекет Октопод. Според разследващите именно Хамстера е човекът, който е предавал на сочения за глава на Октопода Алексей Петров пари от нощните клубове в София. Отделно има дело за склоняване към проституция заедно с "Мистър България 2003". Разследван е по редица знакови дела. Едно от тях е срещу бандата за отвличания Наглите, където първоначално бе привикан от прокуратурата заради банкнота от 100 лева, която бе открита в портмонето на жена му. Впоследствие обаче Хамстера се размина с обвинение по това дело. Името му бе спрягано и с групата за мокри поръчки, ръководена от Валентин Янев-Бореца, която придоби известност като Килърите 2.

Иначе около Хамстера витае мистерия. Досега от държавното обвинение не са успели да докажат каквото й да е срещу него. Посещенията му в ареста обаче не са само по обвинения за търговия с плът. През 2012 година Петров беше задържан, след като стана ясно, че разследващите разполагат с информация, че той и несебърският наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите подготвят покушение над висш антимафиот. Твърдеше се, че става дума за шефа на терора Валентин Цоновски. Така и обаче нищо не бе доказано, а Хамстера и Очите единствено подписаха най-обикновени предупредителни протоколи и се измъкнаха без всякакви обвинения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай