Гошо Кеша  изкупувал лични карти по 20 лв.

Продавал фалшиви шофьорски книжки по 1000-1200 лева

Гошо Кеша  изкупувал  лични карти по 20 лв. | StandartNews.com

Историята на залавянето на Гошо Кеша тръгнала след подаден сигнал от подставено лице, на което предложили 1000 – 1200 лева за фалшива шофьорска книжка в софийския квартал "Красно село", съобщава Нова тв. После се разбра, че при Кеша офертата за фалшива лична карта е 350 лева,  а за международен паспорт- 500-600 лева.

МВР- акцията се прави от групата за „Тежки престъпления“ към криминална полиция на Трето РУ.  Полицаите влизат в дома на Георги Йорданов, по прякор Гошо Кеша и се хващат за главата от десетки документи за самоличност и шофьорски книжки, както  и още толкова пачки с различни валути.

 Купища свидетелства за управление на моторни превозни средства, лични карти, международни паспорти бяха открити, заяви старши инспектор Станислава Тодорова, началник на групата. Тя обясни, че някои от тези лични карти ги продават лица, които са наркозависими и отиват да продадат собствената си лична карта, за да изкарат някакви пари, за да отидат да си купят необходимата доза наркотици. Други такива лица, наркозависими, обаче често извършвали грабежи, крадяли документи и ги продавали при Георги Йорданов, обясни  Тодорова.

Йорданов ги изкупувал на мизерни цени - 20-30 лева. После нанасял данните на друго лице върху документа и ги продавал, правейки бърза печалба.

Гошо Кеша уверява клиентите си, че досега не е излъгал никой. С това си изкарвам хляба, казвал им: от Русе имам доста хора, от Пловдив имам доста хора, от Плевен, от Монтана.

Цялото семейство беше задържано, всички са наясно с неговата дейност. Снети са им разпити в качеството на свидетели, за да дадат показния от колко време им е известно, че Кеша се занимава с тази дейност, обясни инспектор Тодорова.

След 24 часа семейството на Георги Йорданов беше освободено. Неговата мярка обаче е 72 часа. Повдигнати са му обвинения за изготвяне на фалшиви документи. Предстои прокуратурата да реши дали да внесе искане за най-тежката мярка „задържане под стража”. Районна прокуратурата образува досъдебно производство, а полицията е по следите на съучастниците, които изготвят фалшивите документи.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай