Година затвор за мъж, заплашил жена си с убийство

Той отправял многократно заплахи и агресия

Година затвор за мъж, заплашил жена си с убийство | StandartNews.com

Една година затвор за мъж за отправени в условията на домашно насилие закани с убийство спрямо жена, съобщи прокуратурата.

30-годишният Д.Д. е многократно осъждан. По подаден сигнал за отправени обиди и закани с убийство спрямо Ц.Д. е било образувано досъдебно производство. В хода на разследването е установено, че през 2020 г. пострадалата жена е заживяла на съпружески начала с подсъдимия. По време на съвместното съжителство мъжът проявявал ревност и често отправял заплахи към нея.

На 21 юли 2023 година в Лом, пред сградата на Дирекция "Социално подпомагане", мъжът се заканил с убийство, ударил я в главата и я влачил за косата пред детето ѝ.

Няколко дни след първия случай, той отново се заканил с убийство, докато тя била в автомобила с детето си. Викал, настоявал тя да отвори колата, след което се качил на тавана ѝ и с крак счупил предното панорамно стъкло.

На 4 август жената била на среща по координационен механизъм за дете в риск в отдел "Закрила на детето" в Лом. Мъжът дошъл в двора на институцията, викал, обиждал жената, удрял по прозореца на стаята, където се провеждала срещата, направил опит да влезе вътре. Жената заявила на служителите, че много се страхува за живота си, споделила, че в агресивно състояние мъжът може да я убие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай