Гешев: Олигарх атакува прокуратурата ни от Белград

От иззети телефони се вижда, че има връзка между издирвани по целия свят български олигарси

Гешев: Олигарх атакува прокуратурата ни от Белград | StandartNews.com

Български олигарси, особено такива, които се укриват в чужбина от правосъдието са предприели атака срещу прокуратурата ни, става ясно от изявление днес на заместник главния прокурор Иван Гешев в Монтана. „Имам предвид някои хора, които се укриват в Белград”, уточни Гешев, очевидно намеквайки за Цветан Василев.

„От иззети телефони се вижда, че има връзка между издирвани по целия свят български олигарси, за атака срещу прокуратурата и ръководители на административната власт в страната. „Защо проверяват и проучват прокурори, видно е от иззети телефони, включително и административни ръководители, които се занимават с техните случаи. Това всичко е обект на проверка. На колегите им е ясно, че последствия от това, което прави прокуратурата ще има”, поясни Гешев.

„Прибираме си олигарсите от цял свят по родните места”, коментира Гешев. Той обясни, че целта е максимално бързо да бъдат внесени делата срещу тях в съда и там да бъде преценено тези хора виновни ли са, знаели ли са, че ги издирват,  гледали ли са телевизия, не са ли гледали и защо се обединяват в клубове по интереси с други от техния вид със същите репутационни проблеми.

 „Те почват да се случват, засега само опити за очерняне и компромати. Няма как да засегнеш сериозни икономически интереси, ако говорим за случаите с Арабаджиеви, с Баневи, с Миню Стайков, ако щете и за конкретния случай в Монтана, защото зад това седят пари”, коментира още той.

Няма как тези хора, независимо от това дали се харесват или не се харесват, дали се обичат или не се обичат, да не се обединяват в клубове по интереси. И техният интерес е това да не се случи, да не продължава, те да не бъдат арестувани, да бъдат оправдани, да бъдат пуснати, да се докаже, че нищо не се е случило и прокуратурата е виновна - това са нормални защитни реакции. Атаката, която се развива срещу прокуратурата и административната власт, е естествена и съвсем предвидима”, заяви още Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай