Германците потвърдиха задържането на заподозрения за убийството в Русе

Снимка: Фейсбук

Германците потвърдиха задържането на заподозрения за убийството в Русе | StandartNews.com

Германската полиция потвърди днес, че е задържала заподозрян от България във връзка с убийството на българската телевизионна журналистка Виктория Маринова. Заподозреният е задържан в град Щаде в Северна Германия късно снощи, предаде ДПА.

Прокуратурата в град Целе, също в северната провинция Долна Саксония, заяви, че проверява условията, изисквани за екстрадиция в България, и е внесла искане в регионален съд за официална заповед за арест.
Според германските власти заподозреният е на 20 години. Българското министерство на вътрешните работи бе съобщило, че той е на 21 години, отбелязва ДПА.

Межудверемнно реакциите в Брюксел на закъсняха. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни поздрави българските власти за залавянето на заподозрян за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. Поздравявам българските власти за бързината и точността в разследването, които доведоха до задържането на убиеца, пише Таяни в Туитър. Той отбелязва, че подбудите на извършителя не са били свързани с работата на жертвата.

Искрено приветствам първоначалните резултати от разследването на убийството на Виктория Маринова, пише в същата мрежа председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер. Българските власти действаха бързо и ефективно. Имаме пълно доверие, че те ще осигурят справедливост за семейството и близките на Маринова, добавя той.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по-рано днес също приветства задържането на заподозрян за убийството. В официално изявление той посочи, че за това са помогнали бързите и активни усилия на премиера Бойко Борисов и на българските власти в тясно сътрудничество с правоприлагащите служби от другите държави в ЕС. Бързата реакция и съвместните усилия показват решимостта за постигане на справедливост при такива позорни действия, коментира Юнкер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай