Гавра със старци за олио и галоши

Гавра със старци за олио и галоши | StandartNews.com

Трима маскирани затиснаха прикован на легло дядо, душиха жена му

Плевен. Трима маскирани бандити се гавриха с възрастно семейство в плевенското село Мечка.

Съпрузите Здравка, на 80 г., и Борис, на 85 г. Павлови били нападнати в дома им от мъже с качулки на главите, които прескочили през терасата. Един от тях затиснал устата на дядото, за да не вика. Потърпевшият страда от тежка болест и е прикован към леглото. Друг бандит стиснал врата на съпругата му и поискал да им дадат всичките си пари. Жената им показала портмонето си, в което имало само дребни стотинки. Тогава натрапниците взели от кухнята бутилка с два литра олио и чифт галоши и отпрашили.

"Отървахме се без наранявания. Влизали са да крадат и преди, този път нямаше какво да вземат", разказа ужасената Здравка Павлова. Според потърпевшата бандитите проникнали два пъти в същата нощ в дома им. Тя чула шум от стъпки. Първия път - около полунощ, апашите изпратили момче, което да им отвори прозорец, твърди потърпевшата. По-късно същата нощ маскираните нахлули в дома на Павлови.

По описанията на пострадалите полицията задържа извършителите. Те са Христофор Маринов на 27 г., Шукри Мехмедов на 23 г. и Валентин Начев, на 15 г. Двама са българи, единият е ром. Христофор е наркозависим и има предишни присъди, твърдят местните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай