Събота,

Ето как заковаха банда за фалшиви евра (ВИДЕО)

От: Стандарт -
317
Ето как заковаха банда за фалшиви евра (ВИДЕО)
A
A
A
  • Задържаха шестима, намериха в тях 122 200 евро менте евро в купюри от по Е 200

ВИЖ ВИДЕОТО ОТ АРЕСТА ТУК

Шестима мъже бяха закопчани за разпространение на фалшиви ерва у нас. Обвинените са задържани на 14 август в София и Сандански при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП с участието на експерт от Европол.

Бандата била сформирана през септември 2018 г. Целта била фалшивите банкноти да се пласират у нас, а след това и в държавите от ЕС. Има данни, че престъпната група и предлагала и кокаин.

При обиски в жилища и коли, както и в самите задържани, са намерени общо 122 200 фалшиви евро в купюри от по 200 евро. В процес на изясняване е дали неистинските банкноти са били внасяни за разпространение в България от друга държава или са печатани у нас.

Иззети са множество мобилни телефони със СИМ карти, копия на чекове от турска банка, бланки за удостоверения за ГТП на МПС и холограмни стикери за ГТП, флаш памети и компютърни конфигурации, щатски долари, украински гривени, македонски динари, със съмнение че са фалшиви.

С постановление на наблюдаващия прокурор шестимата обвинени за участие в организираната престъпна група са задържани за срок до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com